הי לכולם,
בפוסט הקודם דיברנו על הגורמים למחלה,היום נדברעל הטיפול הקונבנציונלי וכיצד עוזרים לחולה להתגבר על קשיי הטיפול.
מי שמקבל טיפולים קונבנציונאלים, יכול להיעזר ברפואה המשלימה כרפואה תומכת והקלה על תופעות הלוואי , אלו משולבים עם הטיפולים הקונבציונלים עוזרים לחולה סרטן להרגיש טוב יותר.
דרכי הטיפול הקונבנציונליות
כירורגיה – טיפול על ידי ניתוח להסרת הגידול הוא אחת הדרכים המקובלות לטיפול בסרטן. בכריתת הגידול יכולים לברוח תאים סרטניים לזרם הדם.
כימותרפיה – התרופות הכימיות ניתנות כדי להרוס את התאים הסרטניים היום מקובל לשלב טיפול בתרופות שונות כדי להגיע לתוצאות טובות יותר. התרופות ניתנות בחלקן דרך הפה , אך ברב המקרים הטיפול ניתן בהזלפה לוריד. ברוב רבים הטיפול הכימי גורם לתופעות לוואי בשל נזק לרקמות הבריאות.
תופעות הלוואי שכיחות וקשות מאוד: נשירת שיער, בחילות והקאות, ירידה בספירת הדם, פצעים בפה, שלשולים
אך, האם הכימותרפיה מועילה?
מאחר ולטיפול הכימותרפי ישנן הרבה תופעות לוואי, חלקן קשות ובעייתיות, יש חוקרים, רופאים ומטפלים רבים הטוענים שזוהי שיטת טיפול שגויה אשר גורמת ליותר נזק מתועלת, או שהתועלת שהיא מביאה זניחה לעומת הנזקים שהיא גורמת.
מחקרים מראים שברב מוחלט של המקרים אין בסיס מדעי ממשי להנחה שכימותרפיה מאריכה את חיי המטופלים . תרומת הכימותרפיה לשרידותם של חולי סרטן היא זעירה, וכדי להצדיק המשך ההשקעות בכימותרפיה יש צורך דחוף לעשות הערכה מחודשת וקפדנית של עלות מול תועלת ושל השפעת הכימותרפיה על איכות החיים של המטופלים. הכימותרפיה היא רעל לגוף העלול לגרום לכאבים, ומחלות שלפעמים הן גרועות מהגידול עצמו, כגון פגיעה בייצור תאי דם, עוויתות במערכת העיכול הגורמות בחילה, שלשול, אובדן תיאבון, התכווצויות וחולשה הולכת ומתגברת. ישנן תרופות כימותרפיות אשר עלולות לגרום להשלה של כל שכבת הריפוד הפנימית במערכת העיכול. עלולה להיות פגיעה באיברי המין, עד כדי עקרות, פגיעה בתאי מוח הגורמת לאובדן זיכרון, פגיעה בשריר הלב, נשירת שיער, פגיעה בראיה ובשמיעה, פגיעה בכליות, פצעים בפה ובגרון, הגוף מדמם בקלות ויכולתו של הגוף להתמודד עם זיהומים קטנה.
הטיפול הכימותרפי בטווח הרחוק מגדיל את הסיכוי לחלות בסרטן נוסף.
רדיותרפיה – טיפול בקרינה . טיפול זה מבוסס בקרינת אנרגיה גבוהה לאיזור הגידול הגורמת להרס התאים סרטניים תוך גרימת נזק מועט לתאים הבריאים.
מחצית מחולי הסרטן עוברים טיפול בקרינה כחלק מהטיפול במחלתם. הטיפול אינו כרוך בכאב. תופעות הלוואי : עייפות, ירידה בספירת הדם, אודם בעור, בחילות והקאות (בקרינה לאיזור הבטן) תופעות הלוואי של ההקרנות בטווח הרחוק כוללים פגיעה במערכות הגוף השונות כמו תפקוד הלב, כליות , ריאות וכבד.
הטיפול הקרינתי מגדילים את הסיכוי ב- 10%-20% באוכלוסיה להופעה של סרטן נוסף לאחר תקופה ארוכה.
טיפול הורמונלי – סוגים מסוימים של סרטן מושפעים על ידי מנגנון ההורמונים לדוגמא – סרטן השד , סרטן הערמונית. הטיפול ההורמונאלי אינו מתאים לכל החולים , והוא ניתן רק כאשר הוכח כתורם לעיכוב המחלה או למניעת חזרתה.
אם כך ראינו שאין לרפואה הקונבנציונאלית תשובה חותכת לסרטן, וגם הפתרונות שהיא מציעה כרוכים בסבל רב.
הרפואה המשלימה כרפואה תומכת
טיפולים במגע: התמודדות עם לחץ וחרדה
טיפולים כמו דמיון מודרך והיפנוזה מסייעים לשיפור איכות השינה אצל חולי סרטן המטופלים בכימותרפיה.
דיקור סיני תומך ביעילות בכמה בעיות שסובלים חולי הסרטן- בחילות, הקאות, כאבים ועייפות.
צמחי מרפא בהתאמה אישית – אלו מחזקים את המערכת החיסונית ועוזרים לחולה לטפל בתופעות הלוואי ולהרגיש טוב יותר
בפוסט הבא נרחיב על הדמיון המודרך , והסרטן בראיה הוליסטית.
תמונה: freedigitalphotos.net/